Slachtoffers van hotelpiraten staan perplex: ‘Het moet wel een ziekte zijn’

videoHotelpiraten worden ze genoemd. Het echtpaar Jan V. en Jolanda H. at en sliep volgens justitie jarenlang op diverse adressen zonder te betalen. Ze hoorden deze week vier en drie jaar celstraf tegen zich eisen. Twee slachtoffers van het duo doen hun verhaal. ,,Ik kon het niet geloven.’’

,,Hallo?” roept Gerda Horsman, eigenaresse van bed and breakfast ’t Sloap­huus in Ommen, naar boven. Er komt geen reactie. Nog een keer, harder dit keer. ,,HALLO?!” Maar het blijft muisstil. Als ze in de gastenkamer gaat kijken, wordt duidelijk waarom. De gasten, naar later blijkt Jan V. en Jolanda H., zijn vertrokken en keren nooit meer terug. De rekening hebben ze niet betaald. Horsman staat perplex. ,,Ik kon niet echt boos worden, want ik was te verbaasd. Waarom doet iemand zoiets?”

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal