Slachtoffers van hotelpiraten staan perplex: ‘Het moet wel een ziekte zijn’

videoHotelpiraten worden ze genoemd. Het echtpaar Jan V. en Jolanda H. at en sliep volgens justitie jarenlang op diverse adressen zonder te betalen. Ze hoorden deze week vier en drie jaar celstraf tegen zich eisen. Twee slachtoffers van het duo doen hun verhaal. ,,Ik kon het niet geloven.’’

,,Hallo?” roept Gerda Horsman, eigenaresse van bed and breakfast ’t Sloap­huus in Ommen, naar boven. Er komt geen reactie. Nog een keer, harder dit keer. ,,HALLO?!” Maar het blijft muisstil. Als ze in de gastenkamer gaat kijken, wordt duidelijk waarom. De gasten, naar later blijkt Jan V. en Jolanda H., zijn vertrokken en keren nooit meer terug. De rekening hebben ze niet betaald. Horsman staat perplex. ,,Ik kon niet echt boos worden, want ik was te verbaasd. Waarom doet iemand zoiets?”

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal