Volledig scherm
De slagwerkgroep van Soli Deo Gloria Ommen is zaterdag in Barneveld Nederlands kampioen geworden. © SDG Ommen/Karst Veurink

Slagwerkers SDG Ommen Nederlands kampioen

Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is zaterdag in Barneveld Open Nederlands Slagwerk Kampioen geworden.

Het veelzijdige slagwerkensemble van SDG telt 28 slagwerkers en staat sinds 2018 onder leiding van Simon Haakmeester. Op het Nederlands kampioenschap heeft SDG Ommen het in de topklasse opgenomen tegen vier andere slagwerkgroepen.

De Ommer slagwerkers voerden de compositie Contradictio in Musica van Menno Bosgra uit. De muzikale interpretatie van deze compositie stelden zowel dirigent als slagwerkers op de proef. De ONSK-jury beloonde het optreden van SDG met maar liefst 95,5 punten (op een schaal van 100).

  1. Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk
    PREMIUM

    Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk

    De guitige lach hangt dan eindelijk in het fotolijstje, op de deur voor het appartement waar Pim van den Brink sinds afgelopen maandag woont. Er is de afgelopen jaren heel wat afgezeuld met de 23-jarige Ommenaar. Drie verhuizingen in vier jaar, maar na een verblijf aan de Ommeresstraat heeft hij zijn plek gevonden in De Esrand. Een verbouwd en modern complex van Baalderborg Groep. ,,Nu ben ik hier, en blijf ik hier. Dit is Ommen, en hier voel ik me thuis.”

Vechtdal