Volledig scherm
De slagwerkgroep van Soli Deo Gloria Ommen is zaterdag in Barneveld Nederlands kampioen geworden. © SDG Ommen/Karst Veurink

Slagwerkers SDG Ommen Nederlands kampioen

Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is zaterdag in Barneveld Open Nederlands Slagwerk Kampioen geworden.

Het veelzijdige slagwerkensemble van SDG telt 28 slagwerkers en staat sinds 2018 onder leiding van Simon Haakmeester. Op het Nederlands kampioenschap heeft SDG Ommen het in de topklasse opgenomen tegen vier andere slagwerkgroepen.

De Ommer slagwerkers voerden de compositie Contradictio in Musica van Menno Bosgra uit. De muzikale interpretatie van deze compositie stelden zowel dirigent als slagwerkers op de proef. De ONSK-jury beloonde het optreden van SDG met maar liefst 95,5 punten (op een schaal van 100).

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal