Volledig scherm
Small Time Crooks © de Stentor

Small Time Crooks naar Calluna

De band The Small Time Crooks is de hoofdact op de lustrumeditie van Delta Calluna, het grootste cigarboxfestival van Europa. 

Dat gratis familiefestival is op zaterdag 1 september bij café Calluna aan de Stouweweg in Ommen. ,,Het eerste lustrum belooft nog gekker en ludieker te worden dan voorgaande jaren'', vertelt organisator Henri Grootenhuis. Naast de 'Crooks' zijn er ook optredens op het internationale hoofdpodium van DC Snakebuster (België) en Crazy Tom (Duitsland). 

Jammen

Uit de eigen regio komen Bacon Fat Louis, Swamp Blues Revelation en Sugar Mama. Liefhebbers van 'sigarendoos-gitaren', zowel ervaren als beginnend, kunnen met andere bezoekers 'jammen' onder leiding van muzikanten van de Chitlin Crew. Voor kinderen is er een springkussen, minispeeltuin en snoepkraamAanvang 14.00 uur.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal