Volledig scherm
Small Time Crooks © de Stentor

Small Time Crooks naar Calluna

De band The Small Time Crooks is de hoofdact op de lustrumeditie van Delta Calluna, het grootste cigarboxfestival van Europa. 

Dat gratis familiefestival is op zaterdag 1 september bij café Calluna aan de Stouweweg in Ommen. ,,Het eerste lustrum belooft nog gekker en ludieker te worden dan voorgaande jaren'', vertelt organisator Henri Grootenhuis. Naast de 'Crooks' zijn er ook optredens op het internationale hoofdpodium van DC Snakebuster (België) en Crazy Tom (Duitsland). 

Jammen

Uit de eigen regio komen Bacon Fat Louis, Swamp Blues Revelation en Sugar Mama. Liefhebbers van 'sigarendoos-gitaren', zowel ervaren als beginnend, kunnen met andere bezoekers 'jammen' onder leiding van muzikanten van de Chitlin Crew. Voor kinderen is er een springkussen, minispeeltuin en snoepkraamAanvang 14.00 uur.

  1. Ommer trio tekent bestuursakkoord

    Ommer trio tekent bestuursak­koord

    CDA, LPO en de ChristenUnie ondertekenen maandag het bestuursakkoord dat ze hebben gesloten voor de periode 2018-2022. Die ochtend om 9.30 uur presenteren de fractievoorzitters Annelies Bakelaar (CDA), Leo Bongers (LPO) en Frans van der Mooren (CU) het akkoord, getiteld 'Samen Ommen!'. Ook hebben de drie partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling van het nieuwe college en de portefeuilleverdeling. Bart Jaspers Faijer wordt na vier jaar wethouder te zijn geweest voor de ChristenUnie in Staphorst nu wethouder in Ommen. Voor de twee andere collegepartijen waren al eerder kandidaten naar voren geschoven: Ko Scheele voor het CDA en Leo Bongers voor de LPO. Donderdag 31 mei om 19.30 uur worden de wethouders geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis.

Vechtdal