Op een spandoek bij het Hervormd Centrum in Ommen staan aankondigingen van bingoavonden ten bate van de Imminkhoeve, het vakantiecentrum voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een spandoek bij het Hervormd Centrum in Ommen staan aankondigingen van bingoavonden ten bate van de Imminkhoeve, het vakantiecentrum voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. © Frank Uijlenbroek

Spandoeken aan banden in Ommen om wildgroei kop in te drukken

Ommen wil de wildgroei aan spandoeken in het centrum van de stad, maar ook in de andere kernen, aan banden leggen. Daarvoor wordt het gemeentelijk beleid rond terrassen, uitstallingen, reclame en ramkraakbeveiliging aangescherpt. Dat moet voorkomen dat de stads- en dorpskernen rommelig en minder goed toegankelijk worden.

 1. Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum
  PREMIUM

  Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum

  Er moet niet één fietsroute worden aangewezen vanaf de nieuwe aan te leggen tunnel onder de N48 door richting het centrum van Ommen, maar twee. Zo kunnen fietsers zelf bepalen welke route voor hen de voorkeur krijgt. Met dit voorstel komt de Lokale Partij Ommen (LPO) tegemoet aan de kritiek van bewoners van de Kievitstraat, die overlast en gevaarlijke situaties vrezen wanneer er maar één fietsroute wordt aangewezen: die door hun straat.
 2. De boer is niet zo gebekt, maar dat willen ze met Boert Bewust in het Vechtdal veranderen
  PREMIUM

  De boer is niet zo gebekt, maar dat willen ze met Boert Bewust in het Vechtdal veranderen

  De gemeente Hardenberg verlengt de financiële steun die aan het LTO-project Vechtdal Boert Bewust geeft. Daarin krijgen agrariërs onder meer training om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Ook bedoeld om goedgebekte activisten die op het erf staan of de media opzoeken weerwoord te bieden. Maar ook om meer begrip voor de boerenwereld te kweken. ,,We schieten veel te snel in de verdediging.”

Vechtdal