Volledig scherm
PREMIUM
Op een spandoek bij het Hervormd Centrum in Ommen staan aankondigingen van bingoavonden ten bate van de Imminkhoeve, het vakantiecentrum voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. © Frank Uijlenbroek

Spandoeken aan banden in Ommen om wildgroei kop in te drukken

Ommen wil de wildgroei aan spandoeken in het centrum van de stad, maar ook in de andere kernen, aan banden leggen. Daarvoor wordt het gemeentelijk beleid rond terrassen, uitstallingen, reclame en ramkraakbeveiliging aangescherpt. Dat moet voorkomen dat de stads- en dorpskernen rommelig en minder goed toegankelijk worden.

Door spandoeken speciaal te noemen in de beleidsregels rond reclame en uitstallingen in winkelcentra, kan daar in voorkomende gevallen beter tegen opgetreden worden. Dat is ook nodig, want afgelopen jaar is ‘een wildgroei aan spandoeken geconstateerd’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Spandoeken mogen in de kernen alleen op gemeentegrond worden geplaatst als ze de aandacht vestigen op goede doelen zoals collectes, bingoavonden, sponsorlopen, benefietconcerten en vergelijkbare evenementen. 

Vechtdal