Volledig scherm
Samen met speeltoestellenfabrikant Kompan heeft VV Mariënberg een speeltuin ontworpen met vijf toestellen. © VV Mariënberg/Kompan

Speeltuin verrijkt sportpark Beerzerveld

Sportpark Het Westpark in Beerzerveld wordt verrijkt met een speeltuin. Die is niet alleen toegankelijk voor leden van de daar actieve VV Mariënberg, maar voor alle kinderen uit de buurt. 

De voetbalvereniging wil een sociale, open en gezonde club zijn voor iedereen, ook voor de allerjongsten. De openbare speeltuin moet een ontmoetingsplaats voor jong en oud worden en het buitenspelen door kinderen stimuleren. 

Breed draagvlak

Het initiatief van de club wordt breed gedragen door de buurt. Plaatselijk Belang Beerzerveld/Mariënberg en tientallen lokale en regionale ondernemers hebben de speeltoestellen gesponsord. Subsidies kwamen er van de provincie Overijssel en de  F.E. Baron Mulertstichting uit Ommen. De totale kosten bedragen ongeveer 30.000 euro. 

Cheque

De begroting wordt sluitend gemaakt dankzij een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de gemeente Ommen. Bij de officiële opening van de speeltuin op zaterdag 21 september overhandigt wethouder Ko Scheele een cheque aan de voetbalvereniging.

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Vechtdal