Volledig scherm
Samen met speeltoestellenfabrikant Kompan heeft VV Mariënberg een speeltuin ontworpen met vijf toestellen. © VV Mariënberg/Kompan

Speeltuin verrijkt sportpark Beerzerveld

Sportpark Het Westpark in Beerzerveld wordt verrijkt met een speeltuin. Die is niet alleen toegankelijk voor leden van de daar actieve VV Mariënberg, maar voor alle kinderen uit de buurt. 

De voetbalvereniging wil een sociale, open en gezonde club zijn voor iedereen, ook voor de allerjongsten. De openbare speeltuin moet een ontmoetingsplaats voor jong en oud worden en het buitenspelen door kinderen stimuleren. 

Breed draagvlak

Het initiatief van de club wordt breed gedragen door de buurt. Plaatselijk Belang Beerzerveld/Mariënberg en tientallen lokale en regionale ondernemers hebben de speeltoestellen gesponsord. Subsidies kwamen er van de provincie Overijssel en de  F.E. Baron Mulertstichting uit Ommen. De totale kosten bedragen ongeveer 30.000 euro. 

Cheque

De begroting wordt sluitend gemaakt dankzij een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de gemeente Ommen. Bij de officiële opening van de speeltuin op zaterdag 21 september overhandigt wethouder Ko Scheele een cheque aan de voetbalvereniging.

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal