Spelende kinderen zorgen voor ‘open Sahara’ in Ommen

De bezoekers gaan het doen. De zandvlakte ‘terugbrengen’ in oude staat. Dat is één van de manieren waarop Staatsbosbeheer (SBB) zandverstuiving De Sahara in oude glorie gaat herstellen.

Boswachter Nico Arkes van SBB legt uit: ,,Wandelaars, spelende kinderen en andere bezoekers zorgen ervoor dat het gebied open blijft zodat het zand niet dichtgroeit. Op basis van het gedrag van de bezoekers en waar we ze het liefst willen hebben, bepalen we waar de wandel-, fiets en ruiterpaden komen.”

  1. Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    In de beruchte bocht van de Beerzerweg in Ommen moet een vangrail worden geplaatst. Dat stelt VOV-raadslid Gerrit de Jonge, die schriftelijke vragen aan het Ommer college heeft gesteld naar aanleiding van meerdere ongevallen in de bocht van de Beerzerweg ter hoogte van de Zeesserweg en De Schammelte. Als hij vóór komende donderdag 18.00 uur geen antwoord krijgt van wethouder Leo Bongers dient hij die avond tijdens de raadsvergadering een motie in. Daarin draagt de Volkspartij Ommen Vooruit samen met de VVD, PvdA en D66 het college op een vangrail te plaatsen en het bebouwde-kombord te verplaatsen tot vóór de bocht.

Vechtdal