Volledig scherm
© ANP

Staphorster uren na carnavalsfeest op de bon voor rijden onder invloed

Een automobilist uit Staphorst is zondagmiddag op de bon geslingerd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gepakt in Vilsteren en verklaarde dat het 'restalcohol van de nacht ervoor betrof'.

De Staphorster werd zondagmiddag tegen 17.00 uur aan de kant van de weg gezet in Vilsteren. 

De politie controleerde tijdens het carnavalsweekend in het Vechtdal op alcohol. Hierbij werden honderden automobilisten gecontroleerd. De Staphorster blies 270 ugl, waar maximaal 220 ugl is toegestaan voor een ervaren bestuurder. 'Restalcohol van afgelopen nacht', luidde de verklaring van de automobilist.

  1. Ommer trio tekent bestuursakkoord

    Ommer trio tekent bestuursak­koord

    CDA, LPO en de ChristenUnie ondertekenen maandag het bestuursakkoord dat ze hebben gesloten voor de periode 2018-2022. Die ochtend om 9.30 uur presenteren de fractievoorzitters Annelies Bakelaar (CDA), Leo Bongers (LPO) en Frans van der Mooren (CU) het akkoord, getiteld 'Samen Ommen!'. Ook hebben de drie partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling van het nieuwe college en de portefeuilleverdeling. Bart Jaspers Faijer wordt na vier jaar wethouder te zijn geweest voor de ChristenUnie in Staphorst nu wethouder in Ommen. Voor de twee andere collegepartijen waren al eerder kandidaten naar voren geschoven: Ko Scheele voor het CDA en Leo Bongers voor de LPO. Donderdag 31 mei om 19.30 uur worden de wethouders geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis.

Vechtdal