Volledig scherm
© ANP

Staphorster uren na carnavalsfeest op de bon voor rijden onder invloed

Een automobilist uit Staphorst is zondagmiddag op de bon geslingerd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gepakt in Vilsteren en verklaarde dat het 'restalcohol van de nacht ervoor betrof'.

De Staphorster werd zondagmiddag tegen 17.00 uur aan de kant van de weg gezet in Vilsteren. 

De politie controleerde tijdens het carnavalsweekend in het Vechtdal op alcohol. Hierbij werden honderden automobilisten gecontroleerd. De Staphorster blies 270 ugl, waar maximaal 220 ugl is toegestaan voor een ervaren bestuurder. 'Restalcohol van afgelopen nacht', luidde de verklaring van de automobilist.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.
  2. Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Eind 2020 kunnen kinderen uit de Ommer wijk Dante een bijzondere kerst vieren, in een splinternieuwe school. Die verwachting spreekt wethouder Ko Scheele uit bij de presentatie van de plannen voor realisering van 'Kindplein West', het gezamenlijke onderkomen van de openbare basisschool De Dennenkamp, christelijke basisschool Het Koloriet en de gereformeerde basisschool Guido de Brès waarmee een investering van 9,5 miljoen euro is gemoeid.

Vechtdal