De supermarkt van Wim Klein Horsman in Lemele sloot vorig jaar de deuren. Het pand moet omgebouwd worden tot wooncomplex.
Volledig scherm
PREMIUM
De supermarkt van Wim Klein Horsman in Lemele sloot vorig jaar de deuren. Het pand moet omgebouwd worden tot wooncomplex. © Wilbert Bijzitter

Supermarkt in Lemele maakt plaats voor huurwoningen: jongeren kunnen in dorp blijven wonen

De voormalige supermarkt van Wim Klein Horsman in Lemele staat aan de vooravond om verbouwd te worden tot wooncomplex. In het gebouw aan de Lemelerweg moeten zeven huurappartementen worden ingericht. Vorig jaar baalde Lemele nog dat de supermarkt sloot, nu is het blij dat jonge inwoners in het dorp kunnen blijven wonen.

Wim Klein Horsman heeft zijn verzoek vlak na de sluiting van de supermarkt in september bij de gemeente Ommen ingediend, en die laat weten op zich voorstander te zijn van de nieuwe invulling van het pand. Er moeten zeven huurwoningen worden ingericht, niet te groot en niet te duur. De voormalige supermarktbaas wacht formeel nog op een antwoord vanuit het raadhuis. ,,Ik liep net naar de brievenbus, want de gemeente heeft me verteld dat er een brief onderweg is”, zegt Klein Horsman. ,,Maar hij lag er nog niet in.”

  1. Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasserij
    PREMIUM
    video update

    Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasse­rij

    De firma Jacobs moet vandaag al stoppen met het aanvoeren, zeven en wassen van grind op haar terrein aan De Pol 1a bij Balkbrug. Als dat niet gebeurt moet Jacobs dwangsommen betalen die uiteindelijk in de tonnen kunnen gaan lopen. Dat heeft de gemeente Hardenberg het bedrijf laten weten, nadat de Raad van State op 5 februari definitief een streep haalde door een nieuw bestemmingsplan dat het aan- en afvoeren en wassen van gebruikt grind op deze plek mogelijk moest maken.

Vechtdal