Volledig scherm
PREMIUM
Wim Klein Horsman stopt ermee © Frank Uijlenbroek

Supermarkt Klein Horsman in Lemele per direct gesloten: ‘Eigen schuld, dikke bult’

Wim Klein Horsman vertelt tot drie keer toe dat hij graag positief wil blijven, maar als het over het verdwijnen van zijn supermarkt in Lemele gaat, gaat hem dat maar moeilijk af. Mocht de plotselinge sluiting de inwoners van dorp aan het hart gaan, dan vraagt de grootgrutter ze vriendelijk een spiegel voor te houden. ,,Iedereen vindt het jammer dat de supermarkt dicht gaat, maar dan hadden ze hier maar meer moeten kopen. Zo simpel is het.”

De schuifdeur die toegang biedt tot de eeuwenoude winkel - de geschiedenis van de firma Klein Horsman in Lemele gaat terug tot 1893 - is na de laatste zaterdag volgehangen met A4-tjes. ‘Overgenomen door Jumbo Veldkamp Den Ham’ staat er, en ‘Bedankt voor de klandizie!’. Dat laatste is beslist niet cynisch bedoeld, maar het feit dat de winkel van de ene op de andere dag is gesloten komt ook voor Lemele als een verrassing. 

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal