Volledig scherm
Deze sieraden werden gevonden in een buitengebied bij Ommen. © Politie Ommen

Tas vol met sieraden gevonden in bos Ommen

Een tas vol met sieraden vond de politie in een bos bij Ommen. Hoe komt die tas daar? En van wie zijn de sieraden? 

De sieraden zaten in een tas van de Action, meldt de politie op Facebook.

,,De tas wordt beschouwd als een gevonden voorwerp. We willen graag weten wie de tas verloren heeft of weggegooid heeft. Meer kan ik niet vertellen in het belang van het onderzoek’’, zegt wijkagent Jan Voortman uit Ommen.

Mensen die de sieraden herkennen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. 

  1. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.
  2. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal