Volledig scherm
Taxichauffeur Gerben van Dam (61) voorkomt drama in Ommen: man in rolstoelfiets vlak voor trein van spoor gehaald © Arjan Bosch

Taxichauffeur Gerben bedolven onder lof na reddingsactie op spoor in Ommen

videoTaxichauffeur Gerben van Dam (61) uit Zwolle wordt bedolven onder loftuitingen na zijn reddingsactie, vrijdag op een spoorwegovergang in Ommen. Hij redde het leven van een jongen in een rolstoelfiets, die vast zat in de rails. 

De heldhaftige actie met gevaar voor eigen leven heeft hem al talloze reacties opgeleverd. ,,Ik krijg enorm veel telefoontjes en berichtjes. Zelfs de burgemeester van Ommen belde me vanmiddag. Hij wil me graag binnenkort nog een keer ontmoeten om me persoonlijk te bedanken. Heel leuk dat mensen zo trots zijn", zegt de taxichauffeur vanuit de auto. ,,Ik ben nu samen met mijn vrouw op weg naar Amsterdam, omdat ik uitgenodigd ben bij de talkshow Beau om mijn verhaal te doen." Eerder liet ProRail ook al weten de taxichauffeur in het zonnetje te willen zetten.

Quote

Zelfs de burgemees­ter belde me vanmiddag

Gerben van Dam, taxichauffeur

Van Dam zelf wil graag nog een keer in contact komen met de rolstoelfietser, volgens hem een jongeman uit Oekraine die op een nabijgelegen camping verblijft met een gezelschap. ,,Ik heb nadat het gebeurd was een tijdje met hem in mijn taxibus gezeten. We moesten allebei bijkomen. Ik wil hem graag nog eens ontmoeten, maar we gaan eerst lekker een weekeindje naar Valkenburg.”

In deze video vertelt hij zijn verhaal:

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal