Directeur Jan Maarten Veurink (rechts) overhandigde afgelopen zomer de eerste sleutel van De Voorveghter aan tekst- en liedjesschrijver Bert Nonkes.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jan Maarten Veurink (rechts) overhandigde afgelopen zomer de eerste sleutel van De Voorveghter aan tekst- en liedjesschrijver Bert Nonkes. © archief De Voorveghter/Anita Altena

Theaters in Vechtdal worstelen zich door lockdown: ‘Ouderwetse avonden missen we’

Theaters moeten vanwege de lockdown in elk geval tot en met dinsdag 9 februari gesloten zijn voor publiek. Het betekent een langere periode zonder bezoekers of voorstellingen. Maar de theaters in het Vechtdal vrezen nog niet voor het scenario reorganisatie, zoals in bijvoorbeeld Lelystad al wel is afgekondigd.

  1. Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis
    PREMIUM

    Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenberg­se hondencon­tro­leur niet thuis

    Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.

Vechtdal