Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Tieners bestelen politieagent in Ommen: ‘Jongens, m'n fiets wordt gestolen!’

updateEen gevalletje ‘eens kom je de verkeerde tegen’ in Ommen gisteravond. Daar maakten twee fietsendieven in hun haast een bijzondere keuze. De tweewieler die de tieners meenamen was namelijk van een politieagent. ,,We hebben er gelukkig hard om kunnen lachen.’’

Het bijzondere voorval speelt zich zaterdagavond af bij het treinstation van de stad. Als een politieagent een melding krijgt, rijdt hij er naartoe en zet hij zijn stalen ros snel in de fietsenstalling. Even verderop meldt hij zich om hulp te verlenen.

Hilariteit

Maar terwijl de agent bezig is met zijn werk, ziet hij van een afstandje hoe twee jongens bij zijn fiets staan te rommelen en er vervolgens mee vandoor gaan. De verbazing klinkt door in zijn stem als hij het via de portofoon bij zijn collega's meldt. ,,Ineens kregen we de melding; ‘Jongens, m'n fiets wordt gestolen!’’’, vertelt wijkagent Sander van Eerde, die deze avond ook dienst had. ,,Dat was wel een momentje vol hilariteit bij de collega's.’’

Aanhouding

Maar uiteraard namen de agenten de melding bloedserieus. De twee dieven, jongens uit Zwolle van 17 en 18 jaar oud, werden dan ook razendsnel in de kraag gevat. ,,Collega's van de bestolen agent wachtten ze op en hielden de jongens aan.’’ De verdachten werden naar het politiebureau in Zwolle gebracht.

De gestolen fiets, een mountainbike zonder politiekenmerken, is weer terug bij de eigenaar. ,,Gelukkig kunnen we er achteraf hard om lachen’’, besluit wijkagent Sander.

 1. Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbreiding koopzondagen; supermarkten vanaf 22 december elke zondag open
  PREMIUM

  Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbrei­ding koopzonda­gen; supermark­ten vanaf 22 december elke zondag open

  Ommenaren kunnen vanaf 22 december elke zondagmiddag boodschappen doen bij de supermarkten in hun stad. Andere winkeliers zullen lang niet alle 52 zondagen van het jaar hun deuren openen, maar waarschijnlijk wel kiezen voor meer dan het huidige aantal van twaalf koopzondagen. Dat is de verwachting van de Handelsvereniging Ommen die momenteel de wensen van de ondernemers in kaart brengt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.
 3. Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografenparadijs Antarctica
  PREMIUM

  Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografen­pa­ra­dijs Antarctica

  Jasper Nijland, geboren en getogen in de Zwolse buurtschap Herfte en sinds vorig jaar inwoner van Ommen, noemt zichzelf een ‘avontuurlijke wereldreiziger met grote passie voor fotografie, videografie en de agrarische sector’. Medio deze maand wordt een grote droom werkelijkheid: aan boord van een monumentaal zeilschip gaat hij op expeditie naar Antarctica. In de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als James Cook, Charles Darwin en Roald Amundsen.

Vechtdal