De auto met daarin twee Nederlanders eindigde in Gronau op de kop in de berm.
Volledig scherm
De auto met daarin twee Nederlanders eindigde in Gronau op de kop in de berm. © Martin Borck

Trucker uit Ommen botst in Duitsland achter op auto: mannen uit Almelo en Lochem gewond

Bij een verkeersongeluk in Duitsland is afgelopen maandag een 63-jarige man uit Lochem ernstig gewond geraakt. Het ongeluk werd veroorzaakt door een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen.

Het ongeluk vond maandagmiddag tegen 14.10 uur plaats op de doorgaande weg tussen Gronau en Vreden. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen botste achter op een auto. De trucker had te laat door dat de auto, met daarin een een 63-jarige man uit Lochem en een 74-jarige man uit Almelo, snelheid minderde. De auto wilde namelijk rechts afslaan naar een parkeerplaats. Door de botsing sloeg de auto over de kop. Het voertuig kwam naast de rijbaan op de kop tot stilstand.

Ziekenhuis

De bestuurder uit Lochem raakte ernstig gewond bij de crash. De bijrijder uit Almelo kwam er met lichte verwondingen vanaf. Beide inzittenden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie schat de materiële schade in op circa 27.000 euro.

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal