De auto met daarin twee Nederlanders eindigde in Gronau op de kop in de berm.
Volledig scherm
De auto met daarin twee Nederlanders eindigde in Gronau op de kop in de berm. © Martin Borck

Trucker uit Ommen botst in Duitsland achter op auto: mannen uit Almelo en Lochem gewond

Bij een verkeersongeluk in Duitsland is afgelopen maandag een 63-jarige man uit Lochem ernstig gewond geraakt. Het ongeluk werd veroorzaakt door een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen.

Het ongeluk vond maandagmiddag tegen 14.10 uur plaats op de doorgaande weg tussen Gronau en Vreden. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen botste achter op een auto. De trucker had te laat door dat de auto, met daarin een een 63-jarige man uit Lochem en een 74-jarige man uit Almelo, snelheid minderde. De auto wilde namelijk rechts afslaan naar een parkeerplaats. Door de botsing sloeg de auto over de kop. Het voertuig kwam naast de rijbaan op de kop tot stilstand.

Ziekenhuis

De bestuurder uit Lochem raakte ernstig gewond bij de crash. De bijrijder uit Almelo kwam er met lichte verwondingen vanaf. Beide inzittenden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie schat de materiële schade in op circa 27.000 euro.

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal