De nieuwe situatie bij knooppunt Varsen. Door de rotonde en een fly-over rijdt verkeer straks vanaf de N340 zo de N48 op. Zonder gehinderd te worden door verkeerslichten.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe situatie bij knooppunt Varsen. Door de rotonde en een fly-over rijdt verkeer straks vanaf de N340 zo de N48 op. Zonder gehinderd te worden door verkeerslichten. © Provincie Overijssel

Turborotonde sluit straks N340 bij Varsen op N48 aan

De werkzaamheden om de N340 bij Ommen soepel te laten overgaan op de N48 zijn inmiddels begonnen. De verwachting is dat de nieuwe verbinding in november in gebruik wordt genomen. Rotondes moeten de doorstroming op de weg van Zwolle naar Hardenberg en het Twentse achterland versoepelen.

  1. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
    PREMIUM
    video

    Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

    Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Vechtdal