Volledig scherm
Voorkeursmodel van brede school Kindplein West. De bewoners van de Tureluur willen dat de nieuwbouw dichter bij de vijver aan de achterzijde verrijst. © Gemeente Ommen

Tureluur-buren willen Kindplein West in Ommen niet pal voor hun neus

Bewoners van de Tureluur in Ommen willen niet dat Kindplein West pal voor hun neus verrijst. Ze willen dat de nieuw te bouwen school met kinderopvang meer naar achteren schuift. Daarvoor hebben ze een lijst met 32 handtekeningen naar de gemeente gestuurd, vertelt woordvoerder Henk van der Heide.

‘Kindplein West’ in de wijk De Dante moet het gezamenlijke onderkomen worden voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en kinderopvang De Kleine Kunst. Het voorkeursmodel voor de Tureluur-bewoners, zoals dat op de eerste inloopavond over de bouw van de brede school is gepresenteerd, kreeg toen brede steun vanuit de buurt. 

Meer overlast

Later kwam er toch een andere voorkeursvariant. En daar zijn Van der Heide en zijn buren het niet mee eens. Ze vrezen meer overlast, vermindering van hun uitzicht, en waardevermindering van hun huizen. Donderdagavond is het ontwerp voor het bestemmingsplan dat de bouw van Kindplein West mogelijk moet maken besproken in de raadscommissie. Nadat Van der Heide namens de Tureluur-buren had ingesproken kreeg hij bijval van diverse fracties. 

Ontwerp aanpassen

Voor wethouder Ko Scheele reden genoeg om toch weer te kijken naar het voorkeursmodel van de omwonenden, en dat te bespreken in het college van burgemeester en wethouders en met de bouwheer van Kindplein West. Dat is De Oosthoek, het schoolbestuur van de vereniging voor gereformeerd primair onderwijs waar ook de Guido de Brès onder valt. Op aandringen van VOV-raadslid Gerrit de Jonge, die steun kreeg van meerdere fracties, zal Scheele het ontwerp-bestemmingsplan aanpassen en zo tegemoet komen aan de wens van de naaste buren. 

Vechtdal