Volledig scherm
Foto Erna Lammers

Tussenoplossing voor tunnel N348 Dalmsholte

OMMEN/LEMELERVELD - De tunnel onder de N348 tussen Ommen en Lemelerveld komt niet ter hoogte van de Dalmsholterdijk, maar precies tussen deze weg en de Achterveldsweg in. Dat is de oplossing die de provincie kiest uit de impasse die ontstaan was over de herinrichting van de N348 tot een veilige 100 km-weg.

De gelijkvloerse oversteken van de N348 ter hoogte van de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg zullen afgesloten worden. De provincie wilde bij de Dalmsholterdijk de tunnel aanleggen, maar ontmoette veel tegenstand tegen dit plan. Bewoners, agrariërs en landschap Overijssel lieten hun protest via een gezamenlijke brief horen. Het aangepaste ontwerpplan voor herinrichting van de weg tussen Ommen en Raalte, inclusief de al eerder aangekondigde extra afrit bij de Stationsstraat in Lemelerveld, wordt morgenmiddag gepresenteerd aan gemeenteraadsleden en Statenleden. Op 16 mei volgt een informatiebijeenkomst voor aanwonenden en andere belangstellenden. De plannen worden vanaf 17 mei ter inzage gelegd.

De Lantaarn

Voor de uitbaters van restaurant De Lantaarn in Lemelerveld gloort er ook hoop. De provincie wil de oversteek bij de Posthoornweg-Veenweg opheffen, maar heeft het voornemen om er een voetgangersbrug aan te leggen ten behoeve van het restaurant en de bushaltes, zo blijkt uit de nieuwe plannen. Zowel bij Lemelerveld-Zuid als Lemelerveld-Noord komen aansluitingen op de N348 met verkeerslichten.

De afsluitingen van de oversteek met de N348 bij de Oude Dijk en Langsweg blijven gehandhaafd. Net als de oversteek bij de Lemelerveldseweg.

De maatregelen in Lemelerveld vormen fase 1 in de plannen. De aanleg van tunnel en voetgangersoversteek en de nu voorgestelde oversteken zijn fase 2. Pas in de derde fase, waar nu nog geen geld voor beschikbaar is, wil de provincie de snelheid definitief omhoog brengen naar 100 km per uur. Dan moet ook gekozen worden voor aanleg van een tunnel bij De Steege en afsluiting van de Lindertseweg in Raalte. Ook de oversteek bij de Deventerweg in Giethmen wordt dan afgesloten in combinatie met aanleg van een tunnel bij de Oude Hammerweg.

Financiering
Fase 1 en 2 samen kosten in totaal 13,6 miljoen euro, zo is de raming. De provincie is nog op zoek naar 1,5 miljoen, maar klopt hiervoor aan bij de gemeenten Ommen, Dalfsen en Raalte. Wat fase drie gaat kosten is nog onbekend.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Vechtdal