Volledig scherm
Met een takelwagen moet bergingsbedrijf Wolves de uitgebrande bestelbus van Dominic Stolte van het parkeerterreintje naast De Laarakkers weghalen. © FFU Press Agency

Twee busjes uitgebrand in Ommen: dat kan haast geen toeval zijn

OMMEN - Op nagenoeg dezelfde plek, in dezelfde straat, om dezelfde tijd, maar dan een week na elkaar, gingen twee busjes in vlammen op. Vorige week een taxibus. Deze week was het een bestelbus. De politie vermoedt opzet.

Met een takelwagen moet bergingsbedrijf Wolves de uitgebrande bestelbus van Dominic Stolte van het parkeerterreintje naast De Laarakkers weghalen. Elske Stolte kijkt toe. Haar man, pakketbezorger, is deze dinsdagmorgen maar met een gehuurde bestelbus aan het werk gegaan. "Hij is zzp'er. Het werk moet doorgaan. Wat de verzekering vergoedt, is afwachten. Dagwaarde vermoedt ik."

Ophalen

Wonder boven wonder bleeft het ernaast geparkeerde busje van de Boslustschool ongeschonden. Een dag later komt locatieleider Gerrit Koning de bus toch maar ophalen. "We gaan hem de komende weken hier niet meer parkeren."

Taxibus

Dat voor de tweede keer in één week op nagenoeg dezelfde plek een busje in brand is gevlogen, kan haast geen toeval zijn. Dat redeneren buren, maar ook de families Stolte en De Bruin. Een van de taxibusjes van René en Els de Bruin van het gelijknamige taxibedrijf is exact een week eerder om ongeveer dezelfde tijd in brand gevlogen.

Aangestoken

"De politie vertelde dat het vermoedelijk aangestoken is. We zijn helemaal van slag dat vannacht weer precies hetzelfde is gebeurd", vertelt Els de Bruin. De man van De Bruin hoorde afgelopen nacht omstreeks half drie een auto snel wegrijden van de parkeerplaats bij de dierenkliniek. "Voordat hij het gordijn weggeschoven had, was de auto al weg. Het was wel verdacht", wil Els de Bruin maar zeggen.

Verdacht

Bij de politie heerst sterk het vermoeden dat het gaat om brandstichting. "De omstandigheden zijn zo verdacht. Die locatie, die tijd", vertelt wijkagent Jan Voortman. Aanwijzingen zijn er verder nog niet, vandaar dat hij hoopt dat er getuigen zijn die zich melden.

Vechtdal