Volledig scherm
Bij het ongeluk waren drie voertuigen betrokken, een bedrijfsbusje eindigde in de naastgelegen greppel. © Ginopress

Twee gewonden bij ongeluk in buitengebied van Ommen , kinderen krijgen traumabeertje

Twee auto's en een bedrijfsbusje zijn vanmiddag in botsing gekomen op de Balkerweg tussen Ommen en Witharen. Bij de botsing vielen twee gewonden. Twee kinderen die in één van de auto's zaten kregen een traumabeertje van de hulpdiensten.

Het ongeluk vond tegen 15.30 plaats. Door nog onbekende oorzaak kwamen de drie voertuigen met elkaar in botsing. Een bedrijfsbusje kwam in de naastgelegen greppel tot stilstand. Bij de botsing vielen twee gewonden. De bestuurder van de de rode auto en de taxichauffeur werden naar het ziekenhuis gebracht. Twee kinderen werden door het ambulancepersoneel nagekeken, maar bleken geen fysieke klachten te hebben. De geschrokken kinderen kregen een traumabeertje van de hulpdiensten. 

Bij het ongeluk viel ook veel blikschade te betreuren. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken.  De Balkerweg was ten tijde van de afhandeling van het ongeluk afgesloten. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeluk.

  1. Nat pak voor waterschappers bij test nieuwe Vechtvlinder-sluis Junne
    PREMIUM
    video

    Nat pak voor waterschap­pers bij test nieuwe Vechtvlin­der-sluis Junne

    Het stoplicht staat al weer op rood, maar toch peddelen Henk Lansink en Ronnie Stroot 'dom verdan’ in hun kano, over de weer omhoog komende klep van de nieuwe Vechtvlinder-sluis bij Junne. Dat lijkt lang goed te gaan, totdat de gestaag sluitende klep de achterkant van het vaartuig iets optilt en de kano kapseist. Plotseling staat Lansink tot zijn navel in het koude water van de sluiskolk. Stroot slaagt er ternauwernood in om niet te water te raken, maar de boot maakt wel water en ook hij loopt daardoor een nat pak op. Snel vist hij zijn mobiel uit de broekzak en gooit die naar zijn collega's op de kant, die lachend toekijken. Weer een levensechte test afgelegd door de mensen van Waterschap Vechtstromen en de bedrijven die betrokken zijn bij de realisering van twee innovatieve sluizen naast de stuwen in de Vecht bij Junne en Diffelen/Mariënberg.

Vechtdal