Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee snelheidsduivels moeten rijbewijs inleveren, oudere vrouw nét niet

Bij een verkeerscontrole van het verkeersteam Oost Nederland zijn tenminste drie snelheidsduivels donderdag tegen de lamp gelopen. Twee van hen maakten het zo bont dat ze hun rijbewijs hebben moeten inleveren. 

Een 59-jarige vrouw vloog met 130 kilometer per uur over het Zwarte Pad in Stegeren, waar een maximale snelheid van 60 kilometer per uur is toegestaan. Gemiddeld reed de vrouw 116 kilometer per uur, ze heeft haar rijbewijs moeten inleveren.

Dat geldt ook voor een 21-jarige beginnend bestuurder. Die reed volgens het verkeersteam ruim 160 kilometer per uur op de Braakmansteeg tussen Bathmen en Laren. Ook daar geldt een maximale toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. 

Een 74-jarige vrouw reed stevig door langs het Ommerkanaal bij Ommen. Ze werd met een lasergun gemeten op een snelheid van 104 kilometer per uur, waar ook een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur geldt. 

  1. Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Op de kruising Schapendijk met de Dwarsweg in Arriën (gemeente Ommen) zijn maandagochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de crash is de bestelbus op zijn kant beland. Een voorrangsfout ging vermoedelijk vooraf aan het ontstaan van het ongeval. De brandweer is bezig iemand uit het busje te bevrijden. Vermoedelijk zijn er drie gewonden bij het ongeval. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Vechtdal