Plaatselijk Belang wil een ongelijkvloerse kruising van de Varsenerweg: onder de Hessenweg (N340) door, of er overheen. Zodat fietsers, maar ook auto's, vrachtwagens en landbouwvoertuigen veilig de provinciale weg kunnen kruisen.
Volledig scherm
Plaatselijk Belang wil een ongelijkvloerse kruising van de Varsenerweg: onder de Hessenweg (N340) door, of er overheen. Zodat fietsers, maar ook auto's, vrachtwagens en landbouwvoertuigen veilig de provinciale weg kunnen kruisen. © Gerard Vrakking

Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

De inwoners van de Ommer buurtschap Varsen vinden hun eigen verkeersveiligheid net wat belangrijker dan die van de fauna. Daarom stellen ze de provincie Overijssel voor om het miljoenenbedrag dat beschikbaar is voor de aanleg van twee ecoducten plus verkeerslichten op de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340), te besteden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt. Deze week is die wens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang Varsen, en daarna verwoord in een brief aan Provinciale Staten van Overijssel.

  1. Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”
    PREMIUM

    Leo Hoksbergen, nieuwe kwartierma­ker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrek­kers”

    De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.

Vechtdal