Volledig scherm
© Thinkstock

Vechtdal lokt buitenlandse toerist

OMMEN - Er worden plannen ontwikkeld om meer buitenlandse toeristen naar de regio Zwolle en met name ook het Vechtdal te lokken. Vooral naar Vlaanderen en Duitsland wordt gekeken.

Er zijn nog volop kansen, meent het 'cluster vrijetijdseconomie' in de regio Zwolle, waarbij dertien gemeenten zijn aangesloten. De afgelopen twee jaar was de gemeente Ommen, één van de grootste spelers in de regio als het om toerisme gaat, trekker van het cluster. Dat stokje is met ingang van het nieuwe jaar overgedragen aan Raalte.

Volgens burgemeester Mark Boumans van Ommen is de regio bij uitstek toeristisch. "Als we de kansen willen verzilveren, moet ondernemers en overheden samenwerken en elkaar die extra toerist gunnen."

De basis voor die samenwerking is volgens Bouwmans de afgelopen twee jaar onder aanvoering van Ommen gelegd. Belangrijk daarbij is dat ondernemers niet alleen naar hun eigen bedrijf kijken maar naar het grotere geheel. Dat geldt ook voor gemeenten, die over hun grenzen heen moeten kijken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bijdragen door Duitstalige informatie op de website te bieden, Duitstalig personeel in te zetten, of zich meer te verdiepen in de cultuur van de buitenlandse gasten.

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal