Foto ter illustratie. Campings in het Vechtdal willen graag een versnelde versoepeling van de coronamaatregelen. Ze zouden zo per 1 juni meer gasten kunnen ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Campings in het Vechtdal willen graag een versnelde versoepeling van de coronamaatregelen. Ze zouden zo per 1 juni meer gasten kunnen ontvangen. © Henri van der Beek

Vechtdal vreest ‘hausse aan toeristen’ en wil campings als proef al op 1 juni open

Breda als stad om de horeca vast proef te laten draaien, het Vechtdal als gebied om campings naar de heropening toe te laten werken. De gemeentebesturen van Ommen, Hardenberg en Dalfsen zijn een voorstander en gaan in Den Haag lobbyen om zo'n testperiode gedaan te krijgen. Ook om straks een massale intocht van toeristen op 1 juli te voorkomen.

Burgemeester Hans Vroomen van Ommen noemt 1 juni als voorkeursdatum om vakantieparken en campings in het Vechtdal te mogen heropenen. De meeste verblijfplaatsen zijn op dit moment grotendeels leeg, omdat er een landelijk verbod op het gebruik van gezamenlijke toiletgebouwen is afgekondigd. Zonder sanitair is het onmogelijk een camping te runnen, vandaar dat veel eigenaren zich gedwongen zien de poort gesloten te houden. 

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal