Volledig scherm
Genieten op een trike tijdens de 7de Vechtgenotenrit, die een stoet opleverde van ongeveer een kilometer lang. © GinoPress B.V.

Vechtgenotenrit voor kankerpatiëntjes in de startblokken

Vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis treffen momenteel de laatste voorbereidingen voor de jaarlijkse Vechtgenotenrit. Die wordt zaterdag 2 juni voor de achtste keer gereden vanuit Ommen. Aanmelden voor de rit kan nog tot 29 mei, zowel voor kinderen als voor rijders.

De rit is er voor bedoeld kinderen, die zelf of in hun gezin met kanker of de gevolgen daarvan te maken hebben gehad, een mooie dag te bezorgen. Stoere mannen en vrouwen met trikes, zijspannen en motoren nemen hen mee voor een rit met leuke tussenstops.

Jeugdkamp

Later dit jaar houdt het Vechtgenotenhuis ook nog een jeugdkamp voor (ex-) kankerpatiëntjes. Voor volwassenen worden er wekelijks activiteiten georganiseerd.

Aanmelden voor de Vechtgenotenrit kan door een mail te sturen naar vechtgenotenrit@gmail.com.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal