'Veilige' kruising in Varsen

VARSEN - Plaatselijk Belang Varsen wil een ongelijkvloerse kruising bij de Hessenweg-West, of stoplichten. Maar de gemeente wil een tunnel.

Provincie Overijssel gaat de N340 tussen Zwolle en Ommen duurzaam veiliger inrichten. Naar aanleiding van opmerkingen vanuit Varsen over de plannen voor de weg, maar ook andere pijnpunten die in de buurtschap leven, heeft gedeputeerde Bert Boerman toegezegd zelf in Varsen te komen kijken op 9 december.

Kruispunt
Het huidige plan voor de N340 houdt in dat bij de Hessenweg West een kruispunt wordt aangelegd. Fietsers moeten dan de weg oversteken met tussen de twee middengeleiders een opstelstrook waar ze kunnen wachten op het verkeer uit de andere richting. Uitgangspunt van eerdere plannen voor de herinrichting van de N340 was dat er ongelijkvloerse kruisingen zouden komen.

Geschrapt
Omdat de maximale snelheid nu 80 blijft, en er fors bezuinigd moest worden op de uitvoering van de plannen, is de ongelijkvloerse kruising geschrapt. Wel is besloten de weginrichting bij het knooppunt Varsen waar de N340 de N48 kruist ingrijpend te veranderen.

De hoofdverkeersroute wordt zodanig aangepast dat het verkeer dat over de N340 en N48 rijdt, geen afslagen meer heeft. Het verkeer naar of van Ommen of in de richting moet gebruik maken van af- en opritten. Afslaand verkeer naar Ommen of van Ommen gaat daar gebruik maken van een nieuw aan te leggen rotonde.

Door deze veranderingen maakt Plaatselijk Belang Varsen zich grote zorgen over de veiligheid en leefbaarheid in Varsen.

Vechtdal