Israëlisch ambassadeur Aviv Shir-On bezocht Ommen op uitnodiging van waarnemend burgemeester Bas Verkerk, die twee Ommer verzetslieden postuum de Yad Vashem-onderscheiding wil laten toekennen.
Volledig scherm
Israëlisch ambassadeur Aviv Shir-On bezocht Ommen op uitnodiging van waarnemend burgemeester Bas Verkerk, die twee Ommer verzetslieden postuum de Yad Vashem-onderscheiding wil laten toekennen. © Alex Mulder

Verkerk vraagt Yad Vashem voor Ommer verzetshelden

Op de valreep van zijn periode als waarnemend burgemeester van Ommen is het Bas Verkerk toch gelukt. Maandagmiddag mocht hij de Israëlische ambassadeur Aviv Shir-On ontvangen voor een tocht langs kasteel Eerde en de stad Ommen. Verkerk heeft een aanvraag ingediend om Frits Herbert Iordens en diens echtgenote Anne Maclaine-Pont te eren met een Yad Vashem-onderscheiding. 

 1. Vechtdal Crosscompetitie hoopt nu op uitgestelde start in januari
  PREMIUM

  Vechtdal Crosscompe­ti­tie hoopt nu op uitgestel­de start in januari

  Morgen zou de strijd losbarsten in de Vechtdal Crosscompetitie. De zesde editie van een reeks van vijf crosslopen in de regio. Juist in deze coronatijd - waarin ook hardloopwedstrijden schaars zijn - bleek de animo groot. De inschrijving voor de competitie moest zelfs gesloten worden toen het maximale aantal van 500 deelnemers was bereikt. Maar zij moeten geduld hebben: de crosscompetitie start nu op z’n vroegst na de jaarwisseling.
 2. Hoogtepunten en rust: ideale mix in dozijn wandelingen door Vechtdal
  PREMIUM
  video

  Hoogtepun­ten en rust: ideale mix in dozijn wandelin­gen door Vechtdal

  Het is een echte kuitenbijter: de Rheezerbelten, een imposante zandverstuiving bij de Hardenbergse buurtschap Rheeze. De steile beklimming in het mulle zand vanaf de parkeerplaats aan de Grote Beltenweg vereist de nodige conditie, want de 'bergkam’ stijgt tot twaalf meter hoog boven het Vechtdal uit. Dit landschappelijke pareltje in de Boswachterij Hardenberg vormt een van de hoogtepunten in de nieuwe wandelgids die vandaag verschijnt.
 1. Staatsloterij zoekt winnaars oudejaarstrekking
  Play

  Staatslote­rij zoekt winnaars oude­jaarstrek­king

 2. 37ste autobrand in Deventer binnen een jaar
  Play

  37ste autobrand in Deventer binnen een jaar

Vechtdal