Volledig scherm
Het Radboud UMC in Nijmegen, waarvandaan Niels Brunink uit Ommen afgelopen zondag verdween. Hij is weer terecht. © ANP

Vermiste Niels (31) uit Ommen, die wegliep uit ziekenhuis, weer terecht

De 31-jarige Niels Brunink uit Ommen, die sinds vorige week zondag werd vermist, is weer gevonden. Dat meldt de politie Nijmegen op Facebook. Brunink was weggelopen uit het Radboud ziekenhuis en dat zorgde voor grote ongerustheid bij zijn familie en collega's. 

Brunink was sinds zondagmiddag 16.15 uur spoorloos. Hij werd begin deze week door familieleden als vermist opgegeven, waarna de politie afgelopen dinsdag een signalement naar buiten bracht. Er kwamen diverse tips over de zaak binnen, onder meer van mensen die de Ommenaar hadden zien lopen, maar dat leidde niet tot een einde van de zoektocht. 

De familie was erg ongerust over zijn vermissing en ook de vrijwillige brandweer in Ommen wachtte in spanning af. ,,Niels is een zeer gewaardeerd collega, hopelijk komt dit allemaal goed terecht", reageerde Erik Pluim, teamleider brandweerzorg Vechtdal van de Veiligheidsregio IJsselland eerder tegenover de Stentor

Verder begeleiden

De politie Nijmegen kon vanavond melden dat de zoektocht resultaat heeft opgeleverd en dat Brunink is gevonden. Waar dat precies is geweest en hoe het nu met hem gaat, meldt de politie niet. Zij geven aan de vermiste man verder te zullen begeleiden en bedanken het publiek voor het delen van het eerdere opsporingsbericht. 

Vechtdal