Volledig scherm
De Lemelerberg. Foto Erna Lammers

Video | Bijzondere archeologische vondst op Lemelerberg

LEMELE – Op de Lemelerberg zijn vermoedelijk oude sporen van bewoning ontdekt. Amateurarcheoloog Bert Terlouw uit Raalte heeft op de flank van de berg bij Lemele wellicht twee grafheuvels en een aantal hectare raatakkers gevonden.

Volgens de ontdekker betekent de vondst dat het gebied in de ijzer- en bronstijd al bewoond was. In de prehistorie was het één van de drukste routes naar het noorden. Het gaat om een vrij bijzondere vondst, maar het is niet wereldschokkend. ,,Het is bekend dat die velden er zijn. Als je er dan eentje vindt, is dat wel opwindend’’, aldus Terlouw. Of het verhaal klopt moet door wetenschappers nog bevestigd worden.

Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of op een tablet. Klik dan hier.

LEMELE – Op de Lemelerberg zijn vermoedelijk oude sporen van bewoning ontdekt. Amateurarcheoloog Bert Terlouw uit Raalte heeft op de flank van de berg bij Lemele wellicht twee grafheuvels en een aantal hectare raatakkers gevonden. http://www.destentor.nl/1.6826882
 1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal