Volledig scherm
© GinoPress

Video l Eigenaar verwoeste bedrijf Ommen: Nu is zo ineens alles voorbij

OMMEN - Bij een brand aan de Veldkampweg in Ommen zijn vannacht vier bedrijven verloren gegaan. De brand ontstond in een bedrijfsverzamelgebouw met daarin twee autobedrijven, Saab Service en Hulshof Automotive en een sportschool, JHS Fitness. Het aanpalende bedrijf Meulenbelt Motoren, ook wel bekend als de Rossi Shop is ook door de brand verwoest.

De brand lijkt te zijn ontstaan bij een van de autobedrijven aan een kant van het bedrijfsverzamelgebouw. Opvallend is dat het opnieuw om een autobrand gaat. Ruim een week geleden is in het centrum van Ommen een bestelbus uitgebrand. Een week daarvoor brandde in dezelfde Baron Bentinckstraat een taxibus uit.

De woning van de eigenaren van de motorzaak is gespaard gebleven. Bartine Brugman en Edwin Meulenbelt lopen verslagen bij hun bedrijf. "Ongelooflijk. Ik hoop dat er nog iets van mijn verzameling gespaard blijft", vertelt de eigenaresse van de Rossi Shop over haar unieke verzameling motor-miniaturen van de fameuze motorcoureur Valentino Rossi. Edwin Meulenbelt probeert nog iets van de voorraad te redden en komt met een druipende doos uit het bedrijf lopen. "Het heeft geen zin. Er is niets meer over", zegt hij terwijl hij de doos weer teruglegt in het pand.

Ondertussen is de brandweer met een grijper aan de andere kant van de loods bezig het dakbeschot en puin weg te halen. Vanuit een hoogwerker wordt het bedrijfspand natgehouden om te voorkomen dat de brand weer oplaait. In het deel van het bedrijf dat nog enigszins overeind staat druipt het bluswater naar beneden. "Ik heb de kraanmachinist gevraagd de vitrines en de verzameling als het kan heel te houden, maar of dat lukt?", vraagt Brugman vertwijfeld.

De politie heeft het hele terrein laten afschermen met hekken. "De technische recherche moet onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak van de brand", aldus Rob Sanders van politieteam Vechtdal. "Nu kunnen we daar nog niets over zeggen. Het klopt dat we ook onderzoeken of het mogelijk verband houd met de bekrassing van zes auto's bij Hulshoff eind augustus. Daar valt nu ook nog niets over te zeggen, maar we nemen dat wel mee."

Ook voor Jan Swarts van JHS Fitness is de schok van de brand groot. Zijn sportschool is geheel verwoest. Hij gaf personal training en kracht- en conditielessen aan kleine groepen. In februari is hij met zijn bedrijf gestart op deze locatie. "En nu is zo ineens alles voorbij."

Vechtdal