Volledig scherm
© GinoPress

Video | Woonboerderij in Ommen verwoest door vlammenzee

OMMEN - Een woonboerderij aan de Emslandweg in Ommen is na een korte hevige brand volledig verwoest.

De melding van een woningbrand kwam om 12:15 binnen bij de veiligheidsregio. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat de woonboerderij om 13:00uur al volledig was afgebrand. De brandweer zet in op het redden van de naastgelegen schuur. Die is nog intact.

Ouder echtpaar
Ten tijde van de brand waren twee bewoners, een ouder echtpaar, binnen. het echtpaar woonde al 42 jaar in de woonboerderij en hebben zich in veiligheid kunnen brengen. De vrouw heeft rook ingeademd en werdt behandeld door het toegesnelde ambulancepersoneel. De 79-jarige mannelijke bewoner van de woonboerderij was ongedeerd, maar is nog wel even nagekeken door een arts. De paarden in het naastgelegen weiland waren door de brand erg van slag, maar zijn inmiddels weer gekalmeerd.

Rook
Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, meldde de veiligheidsregio. Mochten buurtbewoners toch hinder ondervinden van de rook dan wordt geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. Daar wordt later onderzoek naar gedaan.

De burgemeester van Ommen nam ook nog een kijkje bij de brand en was ondanks de narigheid blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Beelden: GinoPress

Vechtdal