Volledig scherm

Video | Zoekactie naar vermiste pup Liv in Ommen

OMMEN - In de bossen en akkers bij Eerde in Ommen wordt zaterdag volop gezocht naar de puppy Liv. De 16 weken oude Duitse Herder is sinds woensdag vermist in het uitgestrekte natuurgebied.

Oproepen op facebook en andere sociale media zijn massaal gedeeld. Een van de oproepen is na ruim twee dagen zelfs al ruim 75 duizend keer gedeeld. Zowel door bewoners in de directe omgeving, als door mensen veel verder weg. Van Zierikzee, Venlo tot Breda, Groningen en zelfs Duitsland.
Zaterdag verzamelden zich zo'n twintig vrijwilligers bij de melkveehouderij van Dankelman om opnieuw de akkers en bossen in het dunbevolkte gebied uit te kammen.
De eigenaresse van de pup, Marjolein Dankelman, heeft samen met veel hulptroepen het hele gebied rondom de melkveehouderij van haar en haar man uitgekamd. Vrijdag hebben vrijwilligers zelfs wel 15 uur gezocht in de wijde omtrek. Er zijn ook enkele speurhonden bij de zoektocht ingezet. Tot op heden is de pup nog niet gevonden.


Donderdagmiddag is Liv vermoedelijk van het erf afgelopen achter haar baasje aan. Daarna is ze niet meer teruggekomen. Er zijn verschillende sporen gevonden. Zaterdagmorgen troffen Dankelman en haar mede-zoekers vrij verse pootafdrukken in een greppel in een akker bij de Regge. Het gebied is daarop grondig uitgekamd, maar de pup dook niet op. Een andere groep zoekers kreeg melding van gepiep en wat blafjes aan de andere kant van de Hammerweg bij enkele woningen.
Alle hulp ook via sociale media waardeert ze enorm. "Ook al wordt het zo ver weg gedeeld, mensen kennen mensen. Stel dat iemand iets weet of iets gezien heeft. Je weet maar nooit. Als de hond toch onverhoopt door iemand is meegenomen, is het alleen maar goed dat zoveel mogelijk mensen het weten."

In de bossen en akkers bij Eerde in Ommen was zaterdag een zoektocht gaande naar de vermiste puppy Liv. De 16 weken oude Duitse Herder is sinds woensdag zoek in het uitgestrekte natuurgebied. http://www.destentor.nl/regio/ommen/zoekactie-naar-vermiste-pup-liv-in-ommen-1.6532298

Vechtdal