Volledig scherm
Beeld van de wedstrijd. Foto: Rudi Takman

Vier Takmannen op crosspodium

OMMEN Nog geen twee jaar geleden was tijdens de Nederlandse Kampioenschappen bij de Vintage Motorcrossclub Nederland het hele podium bezet door drie leden uit het gezin Takman uit Ommen.

Dit jaar wisten maar liefst vier leden uit hetzelfde gezin afgelopen weekend in Arnhem in verschillende klasses het podium te bereiken. Vader Rudi (54) won goud in de klasse Twin Shock (motoren tot en met 1984) en werd daarmee Nederlands Kampioen. Jongste zoon Marnix (13) werd Nederlands Kampioen in de klasse pre 78 (motoren tot 1978). Alwin (18) wist in het eindklassement het zilver binnen te halen in de klasse pre 95 (motoren tot 1995) en Stefan (21) won uiteindelijk brons in de klasse pre 90 (motoren tot 1990).

Motorcross betekent voor de familie Takman niet alleen bijna de helft van het jaar tijdens het weekend ergens in den lande crossen, maar ook conditietraining, onderhoud aan de motoren en binnen de reglementen proberen de motor zo optimaal mogelijk te krijgen.

Voor de winterstop is er nog een laatste krachtmeting, de Red Bull Knock Out in Scheveningen. Marnix mag vanwege zijn leeftijd daar nog niet aan meedoen, maar de volwassen Takman-heren zullen in een rechtstreeks duel elkaar tegenkomen op het Scheveningse strand.

Vechtdal