Viviane Rose neemt initiatief als stadsdichter van Ommen

videoViviane Rose had een leven dat gekenmerkt werd door reizen en dichten. Tegenwoordig is ze stadsdichter van Ommen. Ze organiseert zondag 15 september in Café de Herberg in Ommen een dichtmiddag waar verschillende dichters zullen voordragen uit eigen werk.

De 40-jarige Ommense studeert in 2005 af aan de kunstacademie in Groningen, waarna ze jaren als beeldend kunstenaar aan de slag gaat. Door verschillende redenen moet ze in 2012 daarmee stoppen en besluit ze ,,in de wereld te gaan leven’’. Ze reist de hele aardbol over. Weer in Nederland komt ze erachter dat ze zwanger is geraakt van een vriendje uit Sarajevo. Ze reist vijf maanden na de geboorte van haar kind, samen met haar zestien maanden door Zuid-Amerika. 

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal