Viviane Rose neemt initiatief als stadsdichter van Ommen

videoViviane Rose had een leven dat gekenmerkt werd door reizen en dichten. Tegenwoordig is ze stadsdichter van Ommen. Ze organiseert zondag 15 september in Café de Herberg in Ommen een dichtmiddag waar verschillende dichters zullen voordragen uit eigen werk.

De 40-jarige Ommense studeert in 2005 af aan de kunstacademie in Groningen, waarna ze jaren als beeldend kunstenaar aan de slag gaat. Door verschillende redenen moet ze in 2012 daarmee stoppen en besluit ze ,,in de wereld te gaan leven’’. Ze reist de hele aardbol over. Weer in Nederland komt ze erachter dat ze zwanger is geraakt van een vriendje uit Sarajevo. Ze reist vijf maanden na de geboorte van haar kind, samen met haar zestien maanden door Zuid-Amerika. 

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal