Sportpark Westbroek in Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark Westbroek in Ommen. © Frank Uijlenbroek

Voetbalfusie is in Ommen geen taboe meer: ‘Het ligt erg gevoelig’

Mogelijk telt Ommen vanaf het seizoen 2021-2022 nog maar één voetbalclub. De besturen van OZC en OVC’21 gaan een fusie verkennen.

 1. Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum
  PREMIUM

  Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum

  Er moet niet één fietsroute worden aangewezen vanaf de nieuwe aan te leggen tunnel onder de N48 door richting het centrum van Ommen, maar twee. Zo kunnen fietsers zelf bepalen welke route voor hen de voorkeur krijgt. Met dit voorstel komt de Lokale Partij Ommen (LPO) tegemoet aan de kritiek van bewoners van de Kievitstraat, die overlast en gevaarlijke situaties vrezen wanneer er maar één fietsroute wordt aangewezen: die door hun straat.
 1. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
  PREMIUM

  Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

  Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

Vechtdal