Sportpark Westbroek in Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark Westbroek in Ommen. © Frank Uijlenbroek

Voetbalfusie is in Ommen geen taboe meer: ‘Het ligt erg gevoelig’

Mogelijk telt Ommen vanaf het seizoen 2021-2022 nog maar één voetbalclub. De besturen van OZC en OVC’21 gaan een fusie verkennen.

Gaat het er dan toch van komen? Ja, het ligt gevoelig, zeker bij de oude garde die hecht aan historie en identiteit. Vooral bij OVC’21 (zondag vierde klasse) gaat het ineens hard. Onlangs werd bekend dat het eerste elftal op verzoek van de spelers naar de zaterdag verhuist, nu komt daar het F-woord overheen. ‘Na eerdere gesprekken over een eventuele fusie kwam dit onderwerp in een stroomversnelling nadat OVC’21 onlangs aangaf het eerste elftal te verhuizen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal’, schrijven de voorzitters van beide verenigingen in een persbericht.

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal