Volledig scherm
PREMIUM
Wim Klein Horsman in zijn supermarkt in Lemele. Hij wil een broodfonds voor kleine ondernemers in de omgeving van Ommen opzetten. © Frank Uijlenbroek

Voldoende animo voor broodfondsen in Vechtdal

Hardenberg heeft er drie en Dalfsen ook al één. En binnenkort wordt er naar alle waarschijnlijkheid ook een opgestart in Ommen: broodfondsen. Het sociale vangnet voor en door ondernemers is populair in het Vechtdal.

Ommen en omgeving krijgt binnenkort ook een broodfonds. Op 11 juni is een informatieavond en initiatiefnemer Wim Klein Horsman uit Lemele hoopt dan te kunnen starten met de organisatie. Dan worden ondernemers uit onder meer Lemele, Lemelerveld, Luttenberg, Hellendoorn, Den Ham en Ommen door elkaar gesteund in geval van ziekte.

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal