Volledig scherm
PREMIUM
Veldzicht in Balkbrug is nu Centrum voor Transculturele Psychiatrie. Minister Grapperhuis wil de instelling buiten de poort uitbreiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen. Omwonenden vrezen overlast. © Foto Freddy Schinkel

Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen

,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Raadsleden van partijen die ook in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd laten hun standpunten in Den Haag doorgaans verdedigen door Kamerleden, maar fractieleden van lokale partijen zoals de VOV beschikken niet over zo'n rechtstreeks lijntje naar het Binnenhof. En dus schreef Gerrit de Jonge zelf maar een brandbrief aan voorzitter Khadija Arib en de leden van de Tweede Kamer, waarin hij de kwestie aansnijdt.  

Vechtdal