Bekende Ommenaar Theo Katerberg (68) is overleden. In het verleden was hij onder meer voorzitter van OZC, raadslid en wethouder.
Volledig scherm
Bekende Ommenaar Theo Katerberg (68) is overleden. In het verleden was hij onder meer voorzitter van OZC, raadslid en wethouder. © vv OZC

Voormalig OZC-voorzitter en CDA-politicus Theo Katerberg (68) uit Ommen overleden

Oud-voorzitter van OZC, jarenlang raadslid voor het CDA en in het verleden tijdelijk wethouder Theo Katerberg is overleden. De graag geziene Ommenaar overleed op 68-jarige leeftijd na een periode van ziekte.

In deze toch al bijzondere tijden staat voetbalvereniging OZC stil bij het overlijden van de voormalige preses. Hij was na zijn verhuizing vanuit Drenthe naar Ommen een graag geziene gast op eerst sportpark De Rotbrink en later Westbroek. Zelf voetbalde Katerberg vooral in de lagere elftallen, maar hij nam als scheidsrechter van de KNVB ook meer dan eens de fluit ter hand.

Eind vorige eeuw werd Katerberg mede vanwege zijn bestuurlijke ervaring gekozen tot voorzitter van OZC. In die rol begeleidde hij de club van het oude sportpark De Rotbrink naar het nieuwe Westbroek. Omdat hij ondertussen ook voor het CDA in de plaatselijke politiek en de gemeenteraad was beland, deed hij bij de daadwerkelijke besluitvorming een stapje terug.

Katerberg bleef jarenlang namens het CDA het raadslidmaatschap trouw. Toen het gemeentebestuur drie jaar terug een vervanger zocht voor de zieke wethouder Hans ter Keurst kwam de politiek onder meer bij Katerberg uit. Hij vervulde dat ambt samen met Ilona Lagas, waarna hij bij de toen komende verkiezingen afzwaaide. Na ziekte overleed Katerberg op 68-jarige leeftijd. Hij is dinsdag begraven.  

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal