Gert-Jan van Lochem in zijn restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert-Jan van Lochem in zijn restaurant. © Frank Uijlenbroek

Vrienden kunnen straks in ‘privécafé’ van Herberg de Klomp in Vilsteren weer feestje vieren

Vriendengroepen die elkaar de afgelopen tijd door het coronavirus niet hebben ontmoet kunnen op de vrijdagen en zaterdagen in juni terecht bij herberg De Klomp. De horecazaak uit Vilsteren stelt het café exclusief beschikbaar voor gezelschappen van aanvankelijk maximaal tien groepen, want de ruimte is af te huren voor een eigen feestje.

 1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 2. Restaurant De Klomp in Vilsteren denkt weer open te mogen, maar heeft het mis: ‘Bij ons is het veiliger dan in de rij bij de bouwmarkt’
  Play
  PREMIUM
  video

  Restaurant De Klomp in Vilsteren denkt weer open te mogen, maar heeft het mis: ‘Bij ons is het veiliger dan in de rij bij de bouwmarkt’

  Hotel en herberg De Klomp in Vilsteren heropent in coronatijd haar restaurant. Het had een mooie kop boven een artikel kunnen zijn. Maar eigenaar Gert-Jan van Lochem is kort nadat hij bekendmaakte vrijdag weer diners aan te bieden tot de orde geroepen door de Veiligheidsregio. Miscommunicatie, op zijn minst. ,,Maar in ons restaurant is het veiliger dan in de rij bij een bouwmarkt.”

Vechtdal