Volledig scherm
PREMIUM
Canadese tanks rijden over de Vechtbrug in Ommen. © Collectie Oud Ommen

Vrijheidstour voor 75- en 11-jarigen op 11 april in Ommen

De stichting ‘Ommen 75 jaar vrijheid’ houdt op zaterdag 11 april, de dag waarop Ommen in 1945 werd bevrijd, een Vrijheidstour. Daarvoor worden inwoners van Ommen gezocht die in april van dit jaar 75 jaar zijn of worden, of in die maand elf jaar zijn of worden. 

De 75-jarigen worden 's morgens met oude legervoertuigen vanaf de Manitoba-rotonde naar het Kerkplein gebracht. Op de Vechtbrug worden ze verwelkomd door de Ommenaren, waarna de elfjarigen daar ook instappen. Het Kerkplein wordt die dag omgedoopt tot het ‘Plein van de Vrede', waar het vrijheidsvuur wordt ontstoken en de hele dag activiteiten zijn. Ommenaren dragen op 11 april zoveel mogelijk kleding van 75 jaar geleden. 

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal