Volledig scherm
Miriam Roso is aan het eind van de middag weer herenigd met hond Kenza. © Marjolijn Rhee

Vrijwilligers zoeken in Ommen massaal mee naar vermiste hond van Haagse toeristen: ‘Waren bang dat Kenza het niet zou overleven’

Een stel uit Den Haag kreeg vanmiddag massaal hulp bij hun zoektocht naar de vermiste hond Kenza. Mede door hulp vrijwilligers van ‘Natuurlijk Ommen’ konden ze hun aan het begin van de middag kwijtgeraakte hond weer in de armen sluiten. 

,,We waren in de bos in de mist aan het wandelen en toen schoot de hond de bosjes in. Normaal is ie binnen vijf minuten terug, maar nu niet”, vertelt eigenaresse Miriam Roso. In Ommen zitten ze in een huisje van vrienden. ,,Het zou bijna donker worden en we waren bang dat Kenza het misschien niet zou overleven.”

Uren in het bos zoeken

In de paniek besluit Miriam verschillende organisaties in Ommen te bellen, waaronder het bezoekerscentrum Ommen van organisatie Natuurlijk Ommen. ,,We hadden al uren in het bos wezen zoeken.”

Marjolijn Rhee, eigenaar van Natuurlijk Ommen, doet meteen een oproep op Facebook. Aan het eind van de middag is de hond nog niet gevonden. Het wordt al bijna donker en Rhee besluit met een auto met wat vrijwilligers te gaan zoeken. ,,We waren aan het roepen. Na een poosje kwam de hond uiteindelijk het bos uitlopen. We krijgen wel vaker belletjes van mensen die iets kwijt zijn, maar over een dier zijn we nog nooit gebeld.”

Hond alleen slapen

Tot grote opluchting van Miriam komt de hond uiteindelijk terug. ,,We waren reuze blij. Je haalt je alles in je hoofd, bijvoorbeeld dat de hond alleen moet slapen en dat we morgenochtend als het licht wordt weer moeten zoeken.”

 1. Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbreiding koopzondagen; supermarkten vanaf 22 december elke zondag open
  PREMIUM

  Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbrei­ding koopzonda­gen; supermark­ten vanaf 22 december elke zondag open

  Ommenaren kunnen vanaf 22 december elke zondagmiddag boodschappen doen bij de supermarkten in hun stad. Andere winkeliers zullen lang niet alle 52 zondagen van het jaar hun deuren openen, maar waarschijnlijk wel kiezen voor meer dan het huidige aantal van twaalf koopzondagen. Dat is de verwachting van de Handelsvereniging Ommen die momenteel de wensen van de ondernemers in kaart brengt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.
 3. Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografenparadijs Antarctica
  PREMIUM

  Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografen­pa­ra­dijs Antarctica

  Jasper Nijland, geboren en getogen in de Zwolse buurtschap Herfte en sinds vorig jaar inwoner van Ommen, noemt zichzelf een ‘avontuurlijke wereldreiziger met grote passie voor fotografie, videografie en de agrarische sector’. Medio deze maand wordt een grote droom werkelijkheid: aan boord van een monumentaal zeilschip gaat hij op expeditie naar Antarctica. In de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als James Cook, Charles Darwin en Roald Amundsen.

Vechtdal