Vrouw uit Hengelo komt om het leven bij frontale botsing op N36 bij Stegeren

update & videoEen 38-jarige vrouw uit Hengelio is donderdag om het leven gekomen bij een ongeval op de N36 bij Stegeren. Een ander slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg was een tijd in beide richtingen afgesloten.

Een auto en een bedrijfsbus botsten donderdagmiddag frontaal op elkaar. Vervolgens raakten ook twee andere auto’s bij het ongeluk tussen Ommen en Hardenberg betrokken. De ravage was groot.

Volledig scherm
Op de N36 bij Stegeren is een ernstig ongeluk gebeurd. De weg is afgesloten. © GinoPress B.V.

,,Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht’’, zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. Over de leeftijd, woonplaats en geslacht van het overleden slachtoffer deed de politie gisteren nog geen uitspraken. 

De weg werd een tijd in beide richtingen afgesloten voor hulp en onderzoek. In het begin van de avond werden de rijbanen weer vrijgegeven.

Volledig scherm
De weg is in beide richtingen afgesloten na een ernstig ongeluk © GinoPress B.V.
Volledig scherm
De locatie van het ongeluk. De weg is in beide richtingen afgesloten © Google Maps
  1. Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooiroute

    Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooirou­te

    Gerbert Warmelink, veehouder uit de Ommer buurtschap Giethmen, is blij. Na jarenlang te hebben gesmeekt om het Giethemer Kerkpad bij gladheid te strooien, is de gemeente eindelijk gezwicht voor de aanhoudende verzoeken van Warmelink en zijn medebestuursleden van Plaatselijk Belang. ,,We hebben een oplossing voor de korte en de langere termijn voor het opnemen van Giethmen in de strooiroutes’’, vertelt wethouder Leo Bongers. ,,Voor de korte termijn huren we een externe partij in die daar bij sneeuw en ijzel gaat strooien. Voor de langere termijn werken we aan een extra strooiwagen, die we flexibel kunnen inzetten. Die neemt dan niet alleen het Giethemer Kerkpad mee, maar ook andere fiets- en wandelpaden waar het glad is.’’

Vechtdal