Vrouw uit Hengelo komt om het leven bij frontale botsing op N36 bij Stegeren

update & videoEen 38-jarige vrouw uit Hengelio is donderdag om het leven gekomen bij een ongeval op de N36 bij Stegeren. Een ander slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg was een tijd in beide richtingen afgesloten.

Een auto en een bedrijfsbus botsten donderdagmiddag frontaal op elkaar. Vervolgens raakten ook twee andere auto’s bij het ongeluk tussen Ommen en Hardenberg betrokken. De ravage was groot.

Volledig scherm
Op de N36 bij Stegeren is een ernstig ongeluk gebeurd. De weg is afgesloten. © GinoPress B.V.

,,Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht’’, zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. Over de leeftijd, woonplaats en geslacht van het overleden slachtoffer deed de politie gisteren nog geen uitspraken. 

De weg werd een tijd in beide richtingen afgesloten voor hulp en onderzoek. In het begin van de avond werden de rijbanen weer vrijgegeven.

Volledig scherm
De weg is in beide richtingen afgesloten na een ernstig ongeluk © GinoPress B.V.
Volledig scherm
De locatie van het ongeluk. De weg is in beide richtingen afgesloten © Google Maps
  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal