Naast de Varsenerdijk (N340) bij Varsen staat al weken in het donker een lichtmast te schijnen. Een op brandstof draaiend aggregaat zorgt voor stroom.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast de Varsenerdijk (N340) bij Varsen staat al weken in het donker een lichtmast te schijnen. Een op brandstof draaiend aggregaat zorgt voor stroom. © Enzio Ardesch

Wat doet die mobiele lantaarnpaal aan de weg bij Ommen? ‘Dit slaat nergens op’

Met videoHij schijnt feller dan normale lantaarnpalen, maakt geluid en draait continu op een generator. Sinds een tijdje staat er een lichtmast bij de Varsenerdijk aan de N340 bij Ommen. Wim Klein Horsman rijdt er geregeld langs met vraagtekens. ,,Slaat nergens op.”

3 reacties

 • R Postkamp

  2 maanden geleden
  Het is geen verplichting om wegen volledig verlicht te hebben hoor.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  H Batterman, ik denk dat je er goed aan doet de verlichting van je auto eens te controleren...
 • H Batterman

  2 maanden geleden
  Totdat er iemand daar een ongeluk krijgt omdat het niet goed verlicht is. Dan zijn de rapen gaar en wordt er naar de provincie gewezen en volgt er rechtszaak naar rechtszaak om de schade vergoed te krijgen.
 1. Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentaire: ‘Langzamer dan langzaam’
  PREMIUM

  Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentai­re: ‘Langzamer dan langzaam’

  Moskou zullen ze vermoedelijk nooit bereiken, maar het gaat Zwollenaren Heleen Westerman en Milton Kam als documentairemakers ook vooral om de figuurlijke reis ernaartoe. Langzamer dan langzaam leggen ze in deze regio de lokale bedrijvigheid op de continentale handelsroute op video vast. ‘Van Kampen naar Moskou’, heet hun afleveringenreeks dan ook.