Waterschap Vechtstromen is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor het droogleggen van de stuw bij Junne. Vorige week dropen de machines af, waarna de buurt een kort geding introk. Daarna kwamen de machines weer terug en werd als de wiedeweerga een bouwterrein ingericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Waterschap Vechtstromen is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor het droogleggen van de stuw bij Junne. Vorige week dropen de machines af, waarna de buurt een kort geding introk. Daarna kwamen de machines weer terug en werd als de wiedeweerga een bouwterrein ingericht. © Frank Uijlenbroek

Waterschap richt toch bouwterrein in bij stuw Junne, tot verrassing van omwonenden

Eerst waren ze weg, maar nu zijn de machines terug. Waterschap Vechtstromen heeft, nadat enkele buurtbewoners een kort geding introkken, als de wiedeweerga een bouwterrein bij de stuw van Junne ingericht om de oversteek droog te leggen. Op zoveel vaart hadden omwonenden nu ook weer niet gerekend.

 1. Ommen moet overlast Reggehuus aanpakken: ‘genoeg is genoeg’
  PREMIUM

  Ommen moet overlast Reggehuus aanpakken: ‘genoeg is genoeg’

  Ommen moet de overlast rond voormalig vakantiepark ‘t Reggehuus aanpakken en niet langer gedogen. Die boodschap gaf de gemeenteraad donderdagavond mee aan het Ommer college bij de bespreking van regels voor toekomstgerichte plannen voor minder vitale vakantieparken. In de raadscommissie van 20 mei sprak Bé Prenger namens zijn buren in en deed zijn beklag over de overlast rondom het park aan de Hammerweg, nog net in de bebouwde kom van Ommen.
 1. Is de bollenteelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universiteit in
  PREMIUM
  achtergrond

  Is de bollen­teelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universi­teit in

  Hebben onafhankelijke wetenschappers de afgelopen jaren al aangetoond dat gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de bollenteelt schadelijk is voor mens en dier? Om die vraag te beantwoorden, schakelt Ommen de landbouwuniversiteit in Wageningen in als onafhankelijk deskundige, om eventuele studies in kaart te brengen. Dit is een van de stappen waarmee het gemeentebestuur alsnog een proef met bestrijdingsmiddelen voor de bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden wil voorkomen.

Vechtdal