De sluis bij Junne werd vorig jaar gerepareerd, nadat die meerdere malen met storing kampte.
Volledig scherm
PREMIUM
De sluis bij Junne werd vorig jaar gerepareerd, nadat die meerdere malen met storing kampte. © Frank Uijlenbroek

Waterschap Vechtstromen hakt schoorvoetend knoop door: sluizen bij Junne en Mariënberg voortaan mét toezicht

De sluizen in Junne en Mariënberg werden zo’n vier jaar terug door waterschap Vechtstromen vol bombarie aangekondigd. Innovatief, hypermodern en met de zelfbediening zouden opvarenden zich eigenhandig door de waterkunstwerken kunnen manoeuvreren. Nu kiest het waterschap eieren voor haar geld en zet het voor een vlotte doorstroming sluiswachters in.

 1. MS-patiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch

  De golfclubs had hij al in de kast gezet. Jan Dunnewind kon de swing niet meer maken. De progressieve Multiple Sclerose (MS) waaraan hij lijdt, heeft een streep door zijn golfcarrière gezet. Woensdag sloeg hij toch weer even een balletje bij Hooge Graven Golfclub Ommen. Want daar onderzoeken ze hoe ze met aangepaste materialen mensen met een lichamelijke beperking tóch kunnen laten golfen. ,,Raar gevoel om op een machine te vertrouwen, maar het lukt.”
 2. Ommen stemt nipt in met proef bollenteelt in drinkwatergebied: tenzij Raad van State draait
  PREMIUM

  Ommen stemt nipt in met proef bollen­teelt in drinkwater­ge­bied: tenzij Raad van State draait

  Met negen stemmen voor en acht tegen heeft de Ommer raad vanavond nipt ingestemd met een drie jaar durende proef met bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden. Collegepartij LPO stemde tegen, de coalitiepartners CDA en ChristenUnie voor. Via een motie kreeg wethouder Bart Jaspers Faijer wel de opdracht om eerst te kijken of de Raad van State vijf jaar na de uitspraak van 2016, waarin het Ommer verbod op bollenteelt in drinkwaterwinningen werd vernietigd, tot andere inzichten is gekomen.

Vechtdal