Volledig scherm
Ommen - De Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld gaat vanaf morgen zes weken dicht. © GinoPress b.v.

Wegdeel N348 tussen Ommen en Lemelerveld zes weken afgesloten

De provinciale weg N348 tussen Ommen en Lemelerveld is vanaf vandaag (maandag) zes weken afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het gaat om het tracé tussen de Varsenerdijk in Ommen en Lemelerveld. 

De provincie heeft een reeks van maatregelen genomen om de weg verkeersveiliger te maken. De N348 tussen Raalte en Ommen is een van de wegen in de provincie waarop nog te veel ongelukken gebeuren.

Aannemer BAM voert de komende weken groot onderhoud uit aan het wegdek en de viaducten. Ze gaat twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten aan de noord- en zuidkant van Lemelerveld aanleggen, met als gevolg dat de bestaande kruising bij Lemelerveld Centrum grotendeels kan worden afgesloten. 

Tunnel

De provincie laat een nieuwe tunnel ter hoogte van de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg bouwen en heft vijf oversteken in het buitengebied op. En er komt een voetgangersbrug aan bij restaurant De Lantaren.

Om geluidsoverlast van het verkeer te beperken gaat de maximum snelheid op de vernieuwde weg bij Lemelerveld straks terug van 80 naar 70 kilometer per uur. 

Sluipverkeer

Tijdens de wegafsluiting is doorgaand verkeer tussen Raalte en Ommen niet meer mogelijk. Om overlast te voorkomen sluit de provincie de aangrenzende parallelwegen af voor iedereen behalve aanwonenden en bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars moeten ter plekke sluipverkeer tegen gaan. Het verkeer moet verschillende omleidingsroutes te nemen.

De planning is om de nieuwe weg op maandag 15 oktober om 6.00 uur te openen. De bestaande oversteken op het afgesloten deel van de N348 blijven gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk open.

Eerder dit jaar werd de weg tussen Lemelerveld en Luttenberg al een lang weekend afgesloten. Ditzelfde deel wordt later dit jaar nog een keer worden afgesloten.

  1. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
    PREMIUM
    Video

    Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

    ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal