Volledig scherm
Ommen - De Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld gaat vanaf morgen zes weken dicht. © GinoPress b.v.

Wegdeel N348 tussen Ommen en Lemelerveld zes weken afgesloten

De provinciale weg N348 tussen Ommen en Lemelerveld is vanaf vandaag (maandag) zes weken afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het gaat om het tracé tussen de Varsenerdijk in Ommen en Lemelerveld. 

De provincie heeft een reeks van maatregelen genomen om de weg verkeersveiliger te maken. De N348 tussen Raalte en Ommen is een van de wegen in de provincie waarop nog te veel ongelukken gebeuren.

Aannemer BAM voert de komende weken groot onderhoud uit aan het wegdek en de viaducten. Ze gaat twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten aan de noord- en zuidkant van Lemelerveld aanleggen, met als gevolg dat de bestaande kruising bij Lemelerveld Centrum grotendeels kan worden afgesloten. 

Tunnel

De provincie laat een nieuwe tunnel ter hoogte van de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg bouwen en heft vijf oversteken in het buitengebied op. En er komt een voetgangersbrug aan bij restaurant De Lantaren.

Om geluidsoverlast van het verkeer te beperken gaat de maximum snelheid op de vernieuwde weg bij Lemelerveld straks terug van 80 naar 70 kilometer per uur. 

Sluipverkeer

Tijdens de wegafsluiting is doorgaand verkeer tussen Raalte en Ommen niet meer mogelijk. Om overlast te voorkomen sluit de provincie de aangrenzende parallelwegen af voor iedereen behalve aanwonenden en bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars moeten ter plekke sluipverkeer tegen gaan. Het verkeer moet verschillende omleidingsroutes te nemen.

De planning is om de nieuwe weg op maandag 15 oktober om 6.00 uur te openen. De bestaande oversteken op het afgesloten deel van de N348 blijven gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk open.

Eerder dit jaar werd de weg tussen Lemelerveld en Luttenberg al een lang weekend afgesloten. Ditzelfde deel wordt later dit jaar nog een keer worden afgesloten.

 1. Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

  Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

  De inwoners van de Ommer buurtschap Varsen vinden hun eigen verkeersveiligheid net wat belangrijker dan die van de fauna. Daarom stellen ze de provincie Overijssel voor om het miljoenenbedrag dat beschikbaar is voor de aanleg van twee ecoducten plus verkeerslichten op de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340), te besteden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt. Deze week is die wens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang Varsen, en daarna verwoord in een brief aan Provinciale Staten van Overijssel.
 2. Vechtdal College is blij met nieuwe Ommer sporthal
  video

  Vechtdal College is blij met nieuwe Ommer sporthal

  Met het in top hijsen van de vlag van het Vechtdal College en de gemeentevlag is woensdagmiddag het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe sporthal bij de Carrousel in Ommen gevierd. Drie leerlingen brachten hun schoolvlag samen met gymdocent Benno Witzand al rennend naar de nieuwbouw, waar hen een warm welkom wachtte met een applaus, snert en rookworst. Ook de medewerkers van bouwbedrijf Kormelink en onderaannemers lieten zich deze winterkost goed smaken.

Vechtdal