Volledig scherm
Vissen in de Vecht. (archieffoto) © frank uijlenbroek

Wereldvismigratiedag bij De Koeksebelt

Studenten van de Sportvisacademie Zwolle houden zaterdag 21 april samen met het waterschap en Sportvisserij Oost-Nederland een zogenaamde Wereldvismigratiedag. 

Op Camping De Koeksebelt aan de Vecht in Ommen worden vislessen gegeven, maar ook wedstrijden en andere workshops. Zo leggen de waterschappen onder meer uit hoe de aanwezigheid van stuwen en gemalen gecombineerd wordt met die van vissen. Het programma loopt van 10.00 tot 16.00 uur.

  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.
  2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal