Wijnbouwer Jan Veurink moet de productie van houtchips staken. De Raad van State is het met de gemeente Ommen eens dat deze in strijd is met het bestemmingsplan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijnbouwer Jan Veurink moet de productie van houtchips staken. De Raad van State is het met de gemeente Ommen eens dat deze in strijd is met het bestemmingsplan. © Paul Rapp

Wijnbouwer uit Stegeren moet productie duurzame houtchips staken

Wijnbouwer Jan Veurink mag ook van de Raad van State geen houtmicrochips meer maken in een loods bij zijn wijngaard in Stegeren. Dat heeft het hoogste bestuurscollege vandaag besloten.

De Raad van State is het met de gemeente Ommen eens dat de grootschalige productie van houtchips met van buiten de wijngaard aangevoerde boomstammen in strijd is met het bestemmingsplan. Dat laat op het perceel aan de Stegerdijk alleen akker- en tuinbouw en grondgebonden veehouderij toe.

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Vechtdal