Als het aan René van der Linde ligt gaat dit hek van vakantieoord Imminkhoeve in Lemele binnen afzienbare tijd open voor de nieuwe Dorpswinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan René van der Linde ligt gaat dit hek van vakantieoord Imminkhoeve in Lemele binnen afzienbare tijd open voor de nieuwe Dorpswinkel. © Gerard Vrakking

Willen inwoners voor minstens 20 euro per week boodschappen doen? Dan kan de dorpswinkel terugkeren in Lemele

Willen inwoners van Lemele de komende jaren voor minstens 20 euro per week boodschappen doen in eigen dorp? Als een groot deel van de huishoudens die vraag met 'ja’ beantwoordt is een dorpswinkel haalbaar. Om de animo te peilen heeft René van der Linde de afgelopen dagen 450 enquêtes in de Lemeler brievenbussen gedeponeerd.

  1. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
    PREMIUM
    video

    Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

    Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Vechtdal