In Ommen gaan vanaf 22 december de supermarkten elke zondagmiddag open. Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
In Ommen gaan vanaf 22 december de supermarkten elke zondagmiddag open. Foto ter illustratie © ANP/Lex van Lieshout

Winkeliers Ommen houden op 22 december kerstkoopzondag, verder vooral open op zomerse zondagen

Winkeliers in Ommen hebben genoeg animo voor koopzondagen. Vooral in het toeristenseizoen, zoals op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag, en alle zondagen in de zomervakantie van half juli tot en met eind augustus. Dat blijkt uit de resultaten van de enquête die vorige week onder tachtig winkeliers is gehouden. 

 1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 2. De boer is niet zo gebekt, maar dat willen ze met Boert Bewust in het Vechtdal veranderen
  PREMIUM

  De boer is niet zo gebekt, maar dat willen ze met Boert Bewust in het Vechtdal veranderen

  De gemeente Hardenberg verlengt de financiële steun die aan het LTO-project Vechtdal Boert Bewust geeft. Daarin krijgen agrariërs onder meer training om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Ook bedoeld om goedgebekte activisten die op het erf staan of de media opzoeken weerwoord te bieden. Maar ook om meer begrip voor de boerenwereld te kweken. ,,We schieten veel te snel in de verdediging.”

Vechtdal