Volledig scherm
PREMIUM
De Jumbo in Ommen was in 2017 ook al open tijdens een kerstkoopzondag. © GinoPress B.V.

Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbreiding koopzondagen; supermarkten vanaf 22 december elke zondag open

Ommenaren kunnen vanaf 22 december elke zondagmiddag boodschappen doen bij de supermarkten in hun stad. Andere winkeliers zullen lang niet alle 52 zondagen van het jaar hun deuren openen, maar waarschijnlijk wel kiezen voor meer dan het huidige aantal van twaalf koopzondagen. Dat is de verwachting van de Handelsvereniging Ommen die momenteel de wensen van de ondernemers in kaart brengt.

De gemeenteraad van Ommen stemde afgelopen donderdag in met het vrijgeven van de openingstijden op zondagmiddagen van winkels in de hele gemeente. Dat besluit wordt vandaag zoals wettelijk voorgeschreven gepubliceerd in de digitale Staatscourant, waarna ondernemers daar vanaf de volgende dag, dus morgen 5 december, gebruik van mogen maken door hun winkels op zon- en feestdagen vanaf 12.00 uur te openen. Maar de Handelsvereniging Ommen (HVO) probeert dit wel in goede banen te leiden, vertelt voorzitter Willem Legebeke desgevraagd. ,,Onze koopzondagcommissie heeft de ondernemers in het centrum van Ommen gevraagd welke zondagen in december ze al dan niet nog open willen, en wanneer in 2020. Zodra daar duidelijkheid over is zullen we communiceren welke winkels open zijn of niet, en dat ook mededelen aan de klankbordgroep.’’ In die groep, die inspraak had bij de evaluatie van de winkeltijden die sinds 2016 in Ommen golden, zaten ondernemers en vertegenwoordigers van protestante en katholieke kerken. 

  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal